A török Riviéra méltán híres turistacélpont, a fél millió lakosú mediterrán város, Antalya környékén négy- ötcsillagos szállodák sorakoznak, úszómedencékkel, bárokkal, a tengerparton pedig jachtkikötőt és butikok ezreit találják az ide utazók. De nem csak a „hagyományos” riviérai korzózás élménye miatt érdemet ide ellátogatni, a különleges természeti képződmények rajongóinak  is felejthetetlen élményeket kínál a táj!

török riviéra

 

A legfantasztikusabb látnivaló ezen a vidéken minden bizonnyal a Pamukkale. Itt száz méter magas, hófehér  hegyoldalon nyílt színi cseppkőképződmények találhatók: a teraszokból és cseppkőfüggönyökből álló természeti csoda pedig nem csak szemlélni érdemes, ugyanis a medencéiben még fürödni is lehet.Ráadásul általában  negyven fokos hőségben élvezhetjük ezt a nem mindennapi tájat, ugyanis bármily meglepő, a cseppkő születéséhez nem hidegre van szükség, csak megfelelő mennyiségű mészre. Kappadókia környékén a vulkáni tevékenység és az erózió nyomán alakultak ki a különleges tufakúpok, a piramisok és a völgyek is. Az itteni barlanglakásokban pedig már évezredek óta élnek emberek, a keresztényüldözés alatt ráadásul egy egész földalatti várost is létrehoztak a menekülők. Napjainkban néhány barlangot vannak itt szórakozókén üzemelő vájatok,  ezekben gyakran tartanak folklórestéket  a turistáknak. Érdemes itt szippantani a tradícionális vízipipából, vagy megkóstolni a mézszerű török édességeket.

A legnépszerűbb nyaralóhelyeken a napokban már nehéz helyet foglalni júliusra vagy augusztusra, de ha kedvet kapott a török Riviérához, most még találhat kedvező lehetőségeket.  Keressen kedvező ajánlatokat a Neckermannál! Az Alba Resortba például még jövő heti érkezéssel is találhat szabad szobát 7 éjszakára, 700 eurós árkategóriában.

További információk: www.neckermann.hu