A magyar és a nemzetközi szabványoknak megfelelő strandröplabda pályát adtak át Budapest XVII. kerületében. A nyolcévfolyamos Balassi Bálint gimnázium kapott egy olyan sportpályát, ami a párját ritkítja az országban.

„A diákok régóta vágytak már egy igazi strandröplabda pályára, rágták a fülemet, én pedig Horváth Tamás polgármesterhez fordultam.” – idézi fel Farkas György, a gimnázium igazgatója.

„Mi pedig szerencsére találtunk egy nagyvonalú mecénást Süllős Gyula személyében.” – folytatja a fideszes polgármester.

Horváth Tamás polgármester, Süllős Gyula mecénás és főszerepben a labda

„Tősgyökeres XVII. kerületi vagyok, ezer szállal kötődök ide. Családi hagyomány nálunk, hogy visszaadunk valamit annak a közösségnek, amelytől oly sokat kaptunk. Már édesapám is számos hasonló ügyet karolt fel. Tőle azt tanultam, ha már csinálunk valamit, azt teljes odaadással csináljuk, ezért döntöttünk úgy a kerülettel és az iskolával, hogy olyan pályát építünk, ami minden előírásnak megfelel, és akár magyar, vagy nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas.” – magyarázza lelkesen Süllős Gyula.

A polgármester és a mecénás kézfogása pontosan négymillió forintot ért, Süllős Gyula magánemberként ennyi pénzt adományozott az iskolát fenntartó Kelet-Pesti Tankerületi Központnak, amellyel megvalósulhatott ez a beruházás.

„Én csak egyet ígérhetek, két percig sem marad üresen ez a strandröplabda pálya.” – így Farkas György igazgató.

„ A strandröplabda már az egyik legnépszerűbb tömegsport , hiszen még cipő sem kell hozzá, elég egy labda és egy pálya, aminek a felépítést örömmel támogattam.” – mondja Süllős Gyula.

És ezzel nincs vége, újabb és újabb sportágak kapnak otthont a Balassi Bálint gimnáziumban. Mint megtudtuk, hamarosan egy kisebb sportcsarnokot is felépítek, hogy télen is legyen elegendő hely és alkalom testedzésre. Ebből az iskolából már eddig is olyan jeles sportolók kerültek ki, mint Mezey György, Telek András, vagy Zavadszky Gábor.