• Ő Királyi Felsége, a walesi herceg a Fenntartható Piacok Kezdeményezésén (SMI) keresztül vezette be a Terra Carta Pecsétet, amely azokat a magánszektorbeli vállalatokat ismeri el, amelyek vezető szerepet töltenek be a valóban fenntartható piacok megteremtésében.
  • A Xerox egyike azon vállalatoknak, amelyek elsők között nyerték el a Terra Carta pecsétet.
  • A Sir Jony Ive által tervezett Terra Carta Pecsét a Terra Carta vízióját és ambícióit – a Természet, az Emberek és a Bolygó helyreállítási terve – testesíti meg.

A Xerox Holdings Corporation (NASDAQ: XRX) elnyerte a Terra Carta pecsétet. Az első 2021-es Terra Carta Pecsét olyan globális vállalatokat ismer el, amelyek ösztönzik az innovációt és bizonyítják elkötelezettségüket a valóban fenntartható piacok megteremtése iránt, illetve igazodnak a 2021 januárjában a Természet, az Emberek és a Bolygó helyreállítási terveként indított Terra Carta ambícióihoz.

„A Terra Carta Pecsét azon szervezeteket ismeri el, amelyek komolyan elkötelezték magukat egy sokkal fenntarthatóbb jövő mellett, amely a Természetet, az Embereket és a Bolygót helyezi a gazdaság középpontjába. Mindannyiunknak változtatnunk kell, ha meg akarjuk őrizni a bolygót gyermekeink és unokáink számára, és ezek a vállalkozások vállalták, hogy mindannyiunk számára megkönnyítik ezt” – mondta Ő Királyi Felsége, a walesi herceg.

A Terra Carta Pecsétet olyan vállalatok kapták, amelyek iparágukban vezető szerepet töltenek be, és amelyek hiteles, világszerte elismert, tudományos mérőszámokkal alátámasztott átállási ütemtervvel rendelkeznek a 2050-re vagy korábban elérendő nettó nulla kibocsátás megvalósítására.

„Szeretnénk köszönetet mondani Ő Királyi Felségének, amiért élére állt a Terra Carta Pecsét bevezetésének, egyben megtiszteltetés számunkra, hogy megkaptuk ezt az elismerést. A Xeroxnál már régóta hiszünk abban, hogy a hozzánk hasonló vállalkozások kritikus szerepet játszanak a bolygó egészségének védelmében, miközben mindenki számára szebb jövőt teremtenek. A 2040-ig megvalósítandó nettó nullára vonatkozó ütemtervünkkel kötelezettségvállalásaink meghaladják a Terra Carta követelményeit. Büszkék vagyunk arra, hogy élen járunk a fenntartható innováció előmozdításában. Ezzel hozzájárulunk a világ legnagyobb kihívásainak megoldásához” – mondta John Visentin, a Xerox alelnöke és vezérigazgatója.

Mivel az éghajlatváltozás napjaink egyik meghatározó problémája, a Xerox idén 10 évvel, 2040-ig gyorsította fel a nettó nulla kibocsátási célját, amint arra a 2021-es vállalati társadalmi felelősségvállalási jelentésében rámutat. A jelentés az első alkalom, hogy a Xerox közzétette a nettó nullához vezető útitervét. Az útiterv különösen a folyamatok és az energiahatékonyság javítására, valamint a környezettudatos termékek és tiszta technológiák kialakítására összpontosít. A Xerox a 2021-es CSR-jelentést a Global Reporting Initiative (GRI) szabványai és az ENSZ fenntartható fejlődési céljai (az SDG-k) szerint készítette el.