A Príma Primissima díjátadó gáláján nemcsak a díjazottak voltak a legjobbak, de a vacsorára felszolgált menűsor is megérdemelte volna a kitüntetést. A sokszáz vendég igazán csodálatos menüsorból választhatott.

Az afrikai harcsafilétől a lassan sütött mangalicatarján át a kecskeméti barackos kölestortáig ívelt az a kulináris varázslat, amivel a 2014. évi Prima Primissima díjátadó gáláján elkápráztatták a megjelent illusztris közönséget. A döntés izgalmai után megéhezett közönség a vacsorán is a legjobbak közül választhatott az ételsorból, mely legalább annyira volt nemzetközi, mint hazai. Négyféle előétel, négyféle főétel és saláta, valamint ötféle desszert tette varázslatossá az estét.

Mindenki megtalálhatta sikerhez leginkább illő ízeket, melyekhez pompás italokat is felszolgáltak a Művészetek Palotájában.

Íme, a menü:

Hideg előételek: kapros, fehérboros afrikai harcsaszeletek kaprigyümölcsökkel, egyben sült pulykamellfilé vörösáfonya kompóttal, malackaraj aszalt gyümölcsökkel töltve, libamáj pástétom fügelekvárral

Főételek: töltött káposzta tejföllel, vörösboros marhapörkölt, házi tarhonyával,  lassan sütött mangalicatarja sütőtökös burgonyával, csirkemell roston parajos ricottával, pulykasült szilvás almaraguval és enyhén füstölt kakukkfüves buktával, majd tejszínes parajos penne füstölt sajttal.

Desszertek: mézespuszedlis almás rétes, fahéjmártással, túrós rétes, kecskeméti barackos kölestorta, és gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel, valamint apró csokitorta.