A népszerű középiskolásoknak szóló Középsuli.hu online magazin egy évvel ezelőtt hirdette meg a versenyt, melyben hónapról-hónapra. diákok delegálhatták az általuk legjobbnak tartott tanáraikat. Az a 12 pedagógus, aki elnyerte a Hónap Tanára címet versenybe szállt az Év Tanára Díjért.

Diákok jelölték a oldalon azokat a pedagógusokat, akik megkapták a 2015. legjobb tanárának járó díjakat. A három legtöbb szavazatot kapott pedagógus ünnepélyes keretek között vette át a kitüntetést.

A több ezer szavazót megmozgató kampány végén, Varga Katalin Budapesti rajztanár nyert el. Második helyen végzett a Salgótarjánban angolt tanító Sulyok Krisztina, harmadik pedig a győri Fürjes Ádám, történelem-informatika szakos pedagógus lett.

„Amikor egy évvel ezelőtt elindítottuk tanárversenyünket, fontosnak tartottuk, hogy a zömmel háttérben dolgozó több ezer pedagógus publicitást kapjon. Ők azok, akik a mindennapi nehézségek közepette segítik tanítványaikat, és sokszor színvonalas szakmai műhelyeket tartanak fenn országszerte. Reméljük, versenyünkkel hozzájárulhattunk ahhoz, hogy növeljük ennek a fontos háttérmunkának a társadalmi elismertségét”. – mondta el a díjátadón Hajdú Anna, a Középsuli.hu Suli rovatának vezetője.

A díjátadón a nyertesek nemcsak a vehették át, hanem értékes ajándékokat is. Könyveket a Globobook kiadó felajánlásából , a második és harmadik helyezett belföldi wellness hétvégét, az Év Tanára Díj tulajdonosa pedig két főre szóló külföldi utat kapott.

Fürjes Ádám elmondta a díj átvételekor, elmondta mennyire fontos, hogy a pedagógus a munkája során értéket mutasson a diákjainak, egy olyan világban, ahol értékvesztés tapasztalható. „Úgy mutassuk meg ezeket az értékeket, hogy irányításunk alatt a diákjaink megtarthassák gondolati szabadságukat. Mutassuk meg nekik, hogy az élet egy ajándék, amellyel élni kell.”

A második helyezett, Sulyok Krisztina kiemelte, mennyire fontos a diákok egyéniségének személyiségének tisztelete. „Meg kell őket ismerni, ahhoz, hogy nevelni, tanítani, segíteni tudjuk őket. A kölcsönös tisztelet, őszinteség és bizalom a sikeres pedagógusi munka alapja”. – mondta.

Varga Katalin, megköszönve a diákok támogatását elmondta, minden pedagógus, aki a Középsuli.hu versenyén szavazatot kapott megérdemelte volna a kitüntetést, hiszen a gyerekekért végzett munkájuk az egyik legfontosabb.