Idén 9. alkalommal rendezték meg a Csányi Alapítvány Életút Napját, ami a jótékony szervezet munkáját mutatja be. A Telki Központban a program résztvevői mutatták be az alapítvány sikeres munkáját. Gálaműsorral köszönték meg a támogatóknak a segítséget és barátságos mérkőzést játszottak egy All Star foci válogatott ellen. A 270 hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű fiatal az OTP Bank elnök-vezérigazgatója által létrehozott alapítványa kíséri “életútján”.

Az Életút Program lényege ugyanis, hogy a gyermekeket már 10 éves koruktól támogatják és egészen az első diploma megszerzéséig kísérik a az alapítvány szakképzett munkatársai, mindenkivel 14 évre terveznek. A Csányi alapítványnál ugyanis nem a gyors és látványos sikerben, hanem a hosszútávú befektetésben hisz.

A program sikerességét ezért leginkább nagyobb távlatokban érdemes vizsgálni, ez alapján pedig úgy tűnik, a kitűzött célok tarthatóak és a tudományosan kidolgozott módszer hatékony, hiszen a lemorzsolódás szinte elhanyagolható, a résztvevők kevesebb, mint 1 %-a esik ki a programból azelőtt, hogy elvégezné azt. Ráadásul az első generációk már elballagtak a középiskolából, ők jelenleg felsőfokú szakképzéseken vagy egyetemeken illetve főiskolákon folytatják tanulmányaikat.

Az Életút Program anyai feltételeit a Csányi Alapítvány biztosítja, amelyet 2005-ben hozott létre Csányi Sándor, 1 milliárd forintot áldozva erre a célra magánvagyonából. Ez az alap azóta pedig meg is többszöröződött, köszönhetően a további támogatóknak, az 1%-os felajánlásoknak és az alapító elnök további több mint 1 milliárd forintos támogatásának. Ennek köszönhetően mind a 270 mentorált diák támogatására 1 millió forint jut egy évben. Ugyanakkor a program folyamatosan nő, Csányi Sándor azt mondta, az alapítvány célja, hogy 1000 hátrányos helyzetű diákkal tudjanak foglalkozni.