Ha kicsit hátat fordítunk a hatalmas Buddhának, akkor Pattaya elénk tárja azt az arcát, ami miatt évente milliók keresik fel a világ minden pontjáról. Mert az igazságnak sokféle arca van vallástól függetlenül.

Thaiföld príma hely, hatalmas hangulattal, csodás tengerparttal, tigrisekkel és majmokkal. Wat Khao Phra Bat hatalmas Buddhája folyamatosan figyeli a várost, és a fából készült Wang Boran igazság szentélye a buddhista és hindu művészet és építészet előtt tiszteleg. De azért evilági szórakozásból is bőséges a kínálat.

Itt folyamatosan süt a nap, és ugyanúgy lehet a Beach Road-on sétálgatni, jetski-zni, pihenni, mint a hatalmas végeláthatatlan partik sokasága közül válogatni. Szombaton például el kell menni a habparty-ba. Ez is egy pattayai hagyomány, Azért érdekes, mert egy üres medencét töltenek fel kb. derékig csak habbal, itt tombolhat az úri közönség. Tehát alapszabály: ne ugorjunk habpartyban a medencébe. A Colosseum is pompás látványosság benne pazar díszletekkel, és elképesztő ruhákkal. Maga a show 75 perces, és tényleg felejthetetlen. Látványos, attraktív, érdekes. Mondjuk ez ne is csoda, ha belegondolunk, hogy a felépítésére 3 és fél milliárd forintnyi bath-ot szántak a tulajdonosok. Van is vendég esténként dögivel. Ha pedig inkább magunk fedeznénk fel a pattayai éjszakát, akkor sincs probléma. Jobbra-balra bárok, kiülős éttermek, sőt már van Ice Bár is, egy igazi Jégbár. Vannak diszkók és, hogy legyen egy kis hazai vonatkozása is az éjszakának, a Lucifernek izraeli magyar tulajdonosa van.

Januárban, a pálmák alatt koktélt szürcsölgetni? Nincs is ennél jobb kikapcsolódás.