Egy díj a környezetünkért, Miattatok, Nektek, Önöknek!

Alig három hónapja kapott új arculatot portálunk, a bolygonkesvarosunk.hu környezetvédelmi magazin. Ezalatt az idő alatt elképesztő emberekkel, szervezetekkel, termékekkel találkoztunk. Egyetlen közös bennük. A környezetünk iránti elköteleződés, a környezetünk védelmében terméket hoztak létre vagy szolgáltatást nyújtanak.

Földünk és mi egymást szolgáljuk. Óvnunk, szeretnünk, tisztelnünk kell azt, hogy életteret biztosíthasson számunkra. Így kerek a FÖLD.

A környezetvédelem napja alkalmából számos helyen emlékeztek meg az 1972-ben éltre kelt ünnepre.  A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét. Mind igyekszünk visszaadni valamit a Földnek. A közös cél motivál mindannyiunkat, hogy bolygónkon a természettel szimbiózisban élhessünk együtt. Ez pedig Földünk tisztelete nélkül nem megy.

Ez a fajta elkötelezettség megihletett minket. Szeretnénk ezt a tevékenységet, elköteleződést, szorgalmat, szakmai felkészülést meghálálni és egy csodálatos díjjal értékelni. Ennek az elköteleződésnek tiszteletére Bolygónk és Városunkért környezetvédelmi díjat hirdetünk.

A pályázati díjat magánszemély, jogi személy, termék vagy szolgáltatás kaphatja. A pályázók közül egy szakmai zsűri választja ki, hogy a környezetvédelem terén elvégzett munkája, elköteleződése, terméke vagy szolgáltatása alapján ki lesz a díjazott, valamint egy közönségdíj is gazdára talál.

A pályázók 2021. október 15-ig 1-3 perces bemutatkozó kisfilmet küldhetnek a palyazat@bolygonkesvarosunk.hu e-mail címre várjuk. A közönségdíjra történő szavazásra 2021. október 15. – 22. kerül sor, míg a szakmai díjat a zsűri október 30-ig ítéli oda.

A díjkiosztó gála tervezett időpontja 2021. november 6.

A program sorozatot az előre nem látható járványügyi intézkedéseknek megfelelően tartjuk meg.