Egy díj a környezetünkért, Miattatok, Nektek, Önöknek!

Alig három hónapja kapott új arculatot portálunk, a bolygonkesvarosunk.hu környezetvédelmi magazin. Ezalatt az idő alatt elképesztő emberekkel, szervezetekkel, termékekkel találkoztunk. Egyetlen közös bennük. A környezetünk iránti elköteleződés. Környezetünk védelmében terméket hoztak létre vagy szolgáltatást nyújtanak.

Földünk és mi egymást szolgáljuk. Óvnunk, szeretnünk, tisztelnünk kell azt, hogy életteret biztosíthasson számunkra. Így kerek a FÖLD.

A környezetvédelem napja alkalmából számos helyen emlékeztek meg az 1972-ben éltre kelt ünnepre.  A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

Mind igyekszünk visszaadni valamit a Földnek. A közös cél motivál mindannyiunkat, hogy bolygónkon a természettel szimbiózisban élhessünk együtt. Ez pedig Földünk tisztelete nélkül nem megy.

Ez a fajta elkötelezettség megihletett minket. Szeretnénk ezt a tevékenységet, elköteleződést, szorgalmat, szakmai felkészülést meghálálni és egy csodálatos díjjal értékelni. Ennek az elköteleződésnek tiszteletére Bolygónk és Városunkért környezetvédelmi díjat hirdetünk.

A pályázati díjat magánszemély, jogi személy, termék vagy szolgáltatás kaphatja. A pályázók közül egy szakmai zsűri választja ki, hogy a környezetvédelem terén elvégzett munkája, elköteleződése, terméke vagy szolgáltatása alapján ki lesz a szakmai díjazott, valamint egy közönségdíj is gazdára talál. A pályázók 2021. szeptember 30-ig 1-3 perces bemutatkozó kisfilmet küldhetnek a kiíróhoz (palyazat@bolygonkesvarosunk.hu). A közönségdíjra történő szavazásra 2021. október 2. – 15. kerül sor, míg a szakmai díjat a zsűri október 30-ig ítéli oda.

A mindkét esetben a díjkiosztó gála tervezett időpontja 2021. november 6.

A díj magánszemély esetében Oklevél és Vészabó Noémi festőművész által tervezett Hollóházi Porcelán, valamint nettó 200 ezer Ft pénzjutalom.

A kép illusztráció, Hollóházi Porcelán, Vészabó Noémi, Fotó: porcelanplaza.hu

A díjátadást egy szakmai turné előzi meg, amely keretében október öt péntekén, öt városban, öt egyetemen szervezünk egynapos rendezvényt. A délelőtt folyamán a fiatalok egy – egy kapott feladaton dolgoznak, délután pedig a délelőtti témakör szakemberei médianyilvánosság előtt kerekasztal beszélgetést folytatnak „Tények és tévhitek” címmel.

A program sorozatot az előre nem látható járványügyi intézkedéseknek megfelelően tartjuk meg.