Kortárs vizuális művészeti kiállítás három országban, három helyen, három templomban.

Rajkán startolt el a Három Templom elnevezésű művészeti projekt, ami három régióban, Alsó-Ausztriában, Győr-Moson-Sopron Vármegyében és Pozsonyban erősíti a nemzetek közötti kulturális együttműködést. A kortárs vizuális művészeten keresztül három országban, három helyen, három templomban tartanak bemutató kiállitásokat.

Az első állomáson, a rajkai evangélikus templomban Miloš Karásek INTIMITÁS költői ciklusát mutatták be. A Templom-hármas nemzetközi projekt keretében bemutatott projektet a szerző, munkatársaival együtt már jó ideje az Instagramon valósítja meg. Alapul Karásek versei szolgálnak, melyekben tudatosan hirdeti a japán költészet, szabad haiku hagyományát. Ennek egyik változata, a haiga ( vers képi kísérettel ) az alapvető ihletési forrás.

A szerző Michal Zajaček fényképesszel együttműködve a realitás manipulált szeleteinek szabadon áramló ciklusait hozza létre a versekkel. A minimalisztikusan megalkotott versek emóciós szondák az emberi lélek mélységeibe, érintik a rejtett érzelmi szinteket.

A kiállítást három szomszédos országban, három nyelven, három szakrális helyen láthatja a közönség, annak szellemében, hogy a költészet egyesít.

Helyszínek és időpontok:

Evangélikus templom, Rajka – 2023. szeptember 5. 17.00 óra

Martin Luther Kirche, Hainburg – 2023 szeptember 13. 17.00 óra

Klarisszák, Pozsony – 2023. szeptember 13. 18.00 óra

Az INTIMITÁS projekt szerzője : Miloš Karásek

Versek, képi megjelenések, általános komopzició : Miloš Karásek

A felhasznált képek szerzője : Michal Zajaček

Grafikai utómunkák : Nora Nosterská

Komponált zenei felületek : Michal Kořán

A HÁROM TEMPLOM projekt szerzője: Juraj Ulický