Tegnap este jelezték több helyről, hogy a Kékesen szállingózik a hó. Ám az idei első hó komoly meglepetést okozott, mikor a természet ismét megmutatta, a hegyekben Ő az úr.

Képünkön Kubu kutyus nagyon élvezi a reggelre 40 centis hózuhatagot, ám a mesébe illő tájat a lakosság első öröme után ez a vidámság alábbhagyott, mikor azzal szembeültek, hogy nincs áram.

Köszönhetően annak, hogy a túl korán érkezett hótömeg miatt a fák leveleire tapadva olyan tömeget alkotott, hogy már nem bírta el és több helyen a letört ágak az utakra estek.

Vélhetően ez okozta az áramkiamaradást is. A bánkúti Fehér Sas Panzió recepciósa, Purda László tájékoztatott minket, hogy ő fenn aludt, míg a kollégái, akik Miskolc környékéről érkező kollégái nehezen tudtak felmenni a munkahelyükre.

A reggeli munka hajnal 6 órakor útmentesítéssel és hó eltakarítással kezdődött. A panzió ebédre várja vendégeit, az azóta olvadó hóból és mesés tájból, talán még láthatnak valamit.

Egy részem szívből irigyli őket a látványért. Ha Ön is szeretné látni az első mesés havas tájat, vegye az irányt Bánkút felé, bár a meteorológusok hétvégére melegedést ígérnek, ezért sok időnk nincs a hezitálásra.

Köszönjük  a képeket, Purda Lászlónak.