November 11-én Monor lesz a második állomása a Magyar Afrika Társaság (AHU) Mentőautójának. A társaság hosszú ideje készült arra, hogy elindítsa hazai mentőszolgálatát, ahol képzett önkéntesekkel látogatnak el az ország olyan területeire, ahol korlátozott orvosi ellátás, hogy felmérjék a helyiek egészségügyi állapotát és tanácsokkal lássák el őket.  

23201888_10207785766481801_1477724610_n

Az első célállomáson, Ópályiban a vizsgálatokon körülbelül kétszázan vettek részt, ebből ötven gyermek. Az önkéntes szakemberek tizenöt olyan esetet szűrtek ki, ahol kórházi vizsgálat javasolt és a tizenötből három embert kórházba is szállított a mentő. A kiszűrt esetek között gyermekek is voltak.

Az AHU Mentőszolgálatának munkatársai különböző ingyenes szűrővizsgálatokat végeznek majd a településen élő önként jelentkezőkön. Akiket érdekel, milyen a jelenlegi egészségügyi állapotuk, ők részt vehetnek többek között vércukorszint, testtömeg index és vérnyomás mérésen.

Az társaság munkatársai játszóházzal is készülnek a kisebbek számára, ahol a gyerekek közelebb kerülhetnek az afrikai kultúrához, kipróbálhatnak afrikai ütőhangszereket, játszhatnak, focizhatnak és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Nézzétek meg a videót, mely ópályiban készült!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=8c0TZ24YycE[/embedyt]