Negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítását 2015. október 14-16 között Budapesten, a II. kerület, Millenáris B Csarnokában.

technokrata
Forrás: technokrata.hu

A program keretei között szakmai konferenciák foglalkoznak a környezetvédelem legfőbb témáival. Az Ökokávézó, lehetőséget nyújt cégek bemutatkozására, filmek vetítésére. Kiváló lehetőség külkapcsolatok építésére, mindezt könnyed kávéházi légkörben prezentálva.

Forrás: okotextil.blog.hu
Forrás: okotextil.blog.hu

A kiállítás megnyitóján sor kerül az Ökoindustria Nagydíj átadására. Az elismerést innovatív szolgáltatás és termék kategóriában adják át. Utóbbi kategória követelménye, hogy hosszú életű, nagytömegben használt hétköznapi igényeket kielégítő, hulladékszegény, kibocsátásmentes technológiával készüljön. A szolgáltatás innovatív, környezetkímélő, alkalmazásával kimutatható legyen a környezetbe kibocsátott káros anyag mennyiségének csökkenése.

A rendezvény célja:

  • A legfrissebb innovatív technológia bemutatása
  • Résztvevők ismereteinek bővítése
  • Nemzetközi és hazai kapcsolatteremtés: Elősegíti a magyar és nemzetközi kapcsolatok fejlődését. A program hozzájárul magyar székhelyű vállalkozások létrejöttéhez.

A kiállítók innovatív környezetvédelmi technológiákat és szolgáltatásokat prezentálnak a résztvevők számára. Középpontban a hulladék újrahasznosítása, a megújuló energia, energiahatékonyság, biotechnológiák, talaj-, levegő-, zaj-, víz- és rezgésvédelem, ökoépítészet és a klímavédelem témája áll.

A Kiállítás Fővédnöke Dr. Szabó László miniszterhelyettes (Külgazdasági és Külügyminisztérium) lesz.