Több mint tíz éve ünneplik közös pancsolással a vizes élőhelyeket és európai folyókat. Idén a WWF Magyarország szervezésében 2015. július 12-én, 15.00-kor a hagyomány szerint az ország települései együtt csobbannak ezen alkalomból. Tarts velük te is!
Ez az európai eredetű kezdeményezés a Nagy Ugrás. Európában több mint 500 helyszínen,  százezrek ugranak egyszerre tavak és folyók vizébe, hogy így hívják fel a figyelmet a vizeink éltetésére, megóvására.
A  legelső alkalommal 250.000 embert mozgósítottak (Big Jump Europe 2005), több mint 20 országot, egy időpontban.

Magyarországon eddig Tiszatarján és Nagykörű vett részt a szerveződésben, idén azonban a WWF kiszélesíti és aktívabb eseménnyé varázsolja a Nagy Ugrást, így a WWF Magyarország saját csobbanását Dunabogdányban rendezi meg. Az élővilág veszélyeztetettségének figyelembehelyezése mellett, játékos, ismeretterjesztő foglalkozás is lesz: a “zöld játszótér”, amely lehetőséget nyújt a szórakoztató tanulásra.

“Magyarország páratlanul gazdag folyóvizekben és vizes élőhelyekben, ami nemcsak hazai – nemzetközi szinten is figyelmet érdemel. Az idén éppen azért szeretnénk országos akciót, hogy a csobbanás minél hangosabban hirdesse az édesvíz és a vízhez kötődő természeti értékek fontosságát” – Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

A WWF versenyként hirdette meg az eseményt Magyarország települései és közösségei számára, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat. A regisztráló települések vagy közösségek között verseny indul, hogy kiderüljön, hol csobbannak a legtöbben.

discoveringbelgiumcom

Miért érdemes versenybe szállni?

1)      Hogy Magyarországon legyen a legtöbb csobbanás, mely képviseli a természetes vizes élőhelyek jelentőségét, bemutatja az ártéri erdők és a Duna vizes élővilágának változatosságát és felhívja a figyelmet a veszélyforrásokra.

2)      Hogy megmutassuk az egész országnak, hogy a Nagy Ugrás nálunk csobban a legnagyobbat és a mi folyónk, a mi partunk a legszebb!

3) Mert “buliii” !

bigjumpnl.wordpresscom