Első bevetésükön az 52. Eucharisztikus Kongresszus vendégeit szállítják azok az elektromos autóbuszok, amelyek azután a Volánbusz üzemeltetésében látják el a fővárosi agglomeráció viszonylatait.

A tisztabudapest.hu oldalon írtunk róla pár napja, hogy A kormány 10 év alatt összesen 36 milliárd forintnyi támogatást biztosít a helyi közösségi közlekedést ellátó önkormányzatok és közszolgáltatók számára lokálisan zéró emissziós elektromos autóbuszok vásárlásához.

A szeptember 5. és 12. között Budapesten zajló eucharisztikus kongresszus, majd a szeptember 25. és október 14. közötti Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítás környezetbarát utazását biztosítják először Budapest legnagyobb elektromos buszhálózata.

Az eCitarókkal a tervek szerint a két kiemelt rendezvény idején üzemeltetési tapasztalatokat a közösségi közlekedésben a jövő évtől kamatoztathatják. A tavasztól állandósuló Budakeszire járó 22-es és a budaörsi 40-es vonalcsaláddal találkozhat az utazóközönség.

A fővárosiak egyébként idén tavasszal már kipróbálhatták az eCitaro járművét, melyet a Budapesti Közlekedési Központ tesztbuszként közlekedtetett egy héten keresztül a 105-ös vonalon. A Fővárosi Közgyűlés a Budapesti Mobilitási Terv elfogadása után. Fontos célkitűzés volt a modern, környezetbarát járművek használata.