Mallorca a Baleári szigetcsoport tagjai közül a maga 3684 négyzetkilométeres területével a legnagyobbnak számít. Nagyjából 700 ezer lakos élhet itt, de nyáron, az ide érkező utazók nagyjából megduplázzák a sziget lélekszámát. Ennek ellenére a helyiek nyugalom szigetének hívják otthonukat, amiben azért van is valami, hiszen a sok napsütés,  a tenger és a táj szépsége könnyen ellazítja az ideérkezőket is.

mallorcaMallorcát három nagy felszíni egységre alkotja: Nagy Alföld  A sziget belsejében található, itt még szélmalmokat is működnek. Ezek segítségével nyerik a a narany illetve szőlő ültetvények öntözéséhez szükséges vizet. A mandulafák virágzásának idején mesés lehet itt a látvány, de nyáron is lehet látni nagyon sok csodát.

A másik két nagyobb terület egyike, a Sierra de Levante:a keleti partszakaszon húzódó hegyvonulat. A harmadik felszíni egység pedig a nyugati partvidéken található a Sierra tra Montana 100 km hosszú hegylánca. A helyi közlekedés már önmagában változatos élményt nyújt, hiszen a turisták az alföldön autópályákon közlekedhetnek szélsebesen,  a hegyekbe, pedig szerpentines utak vezetnek fel, melyeket már csak a fentről elénk táruló csodás táj látványa miatt is érdemes “megmászni”.

A sziget fővárosa Palma  a Baleári-szigetek legnagyobb városának számít, mintegy 350 ezren lakják. Az itteniek általában egyszerűen  csak azt mondják, hogy ciudad, vagyis a “Város”-ként utalnak rá. Ha azt mondják, hogy bemegyek a városba, úgy értik, elmennek a fővárosba,  ami a külföldieknek furcsán hangozhat, elvégre hivatalosan több város is van Mallorca szigetén. Palm leghíresebb látnivalója sokak szerint a Fény Katedrálisa, amit egész Spanyolország legjelentősebb gótikus épületeként is szokás emlegetni.

Most akár 490 euró/fő/hét-es áron is foglalhat a Hotel Amazonasba nyaralást az, aki a kedvetkapott ehhez a csodás szigethez.  A hotel El Arenal városának pezsgő központjában található. Magáról a városról azt érdemes tudni, hogy a főváros mellet a sziget egyik legkedveltebb üdülőhelye, ami Playa de Palmától keletre, a Bahía de Palma (Palmai-öböl) felé nyílik.

El Arenal pedig csak egy, a számtalan, mesés, mallorcai úti cél közül, ezét, ha kedvet kapott az utazáshoz, a Neckermann honlapján érdemes a további páratlan lehetőséget is fontolóra vennie!

További információk  www.neckermann.hu