Hét számban avattak bajnokot a világverseny utolsó napján. A finálékra teljesen megtelt Nemzeti Atlétikai Stadionnál készült fotókat munkatársaink küldték.

A fenntarthatóság és a környezetbarátmegoldások a stadion létrehozásakor és a világverseny során is nagyon fontos volt. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke a záró napon tartott nemzetközi sajtótájékoztatón a világbajnokságot értékelve kijelentette: „Nagyszerű, különleges világbajnokság volt a budapesti – hangsúlyozta Sebastian Coe. – Elégedetten és boldogan távozunk Magyarországról, ahol szívesen láttak minket, az emberek ünnepként tekintettek a világbajnokságra. Nem emlékszem jobb hangulatú vébére a közelmúltból, megtelt a stadion, a szurkolók akkor is a lelátón ültek, amikor éppen nem versenyzett magyar atléta. A rendező város és az ország vezetésével is jó partneri kapcsolatot építettünk ki, sikerült megvalósítani a fenntarthatósági és innovációs elképzeléseinket, és infrastrukturális hagyatéka is lesz a világbajnokságnak, az új létesítmény nemzetközi képzési központként is szolgálhat.” Sebastian Coe a sikeres világbajnokság után ösztönözné fővárosunkat az olimpiai pályázatra.

A budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint Magyarországnak sikerült szintet lépnie, és jó benyomást tennie a világbajnokságra kilátogató külföldi sportvezetőkre.  Schmidt Ádám azt is hangsúlyozta, a világbajnokságot több mint egymilliárdan követték a televízióban. “Elképesztő érzés volt, hogy kilenc napon át ünnepelte Magyarország az atlétikát. Megfeleltünk a nemzetközi szövetség elvárásának, hogy a lehető legtöbb szurkolót szólítsuk meg, hálás vagyok, hogy ennyien kijöttek a stadionba, a magyarok büszkék lehetnek a világbajnokságra. A sportállamtitkárság célja volt, hogy az esemény túlmutasson ezen a kilenc napon, a Nemzeti Atlétikai Központ a magyar atlétika és a szabadidősportra vágyó honfitársaink otthona lesz.”