20 évvel ezelőtt, az előző rendszerben az emberek nyaralási álmainak netovábbja volt a bolgár Napos part, de azóta sok minden megváltozott, aki a Napospart közelébe ér, azt megérinti a változás szele!

bulgáriaEz lehet az az ok, amiért Bulgária évről-évre népszerűbb üdülőhely. Tavaly ötmillió-nyolcszázezer külföldi kereste fel at országot, csaknem hárommillióval többen, mint egy évvel korábban. Egyre többen jönnek ide, hiszen a szállodák kilencven százalékát privatizálták és felújították, sőt, a multicégek vad építkezésekbe fogtak a tengerparton. Elégedettek ugyanis a közbiztonsággal és a nyugodt politikai helyzettel. Meg az sem mellékes, hogy az Aranyhomok és a Napospart strandokat kék zászlós parttá nyilvánították, ami azt jelenti, hogy nem csak gyönyörű itt a tenger, hanem a partot is rendszeresen tisztítják, így mindig bársonyos a homok.

A hotelszobák árai nem olcsók, de a mindennapi megélhetés igen. A vendéglők, a boltok széles választékot kínálnak, kedvezőbb áron, mintha a Balaton-parton pihennénk. A Burgasztól Várnáig húzódó partszakaszon most is rengeteg kész, csendes, színvonalas szálláshelyre lelhetünk. Ha pedig valaki a régi romantikára vágyik, a világörökség részévé nyilvánított Neszebár középkori utcácskái közt találja meg.