A Quaestor ügyfeleinek kártalanításárol és a bankadó csökkentéséről is beszélt az OTP Bank mai közgyűlese után tartott sajtótájékoztatóján Csányi Sándor. Nem maradt ki a témák közül a Lázár Jánoshoz fűződő viszony sem.

Az OTP elnök-vezérigazgatója úgy vélekedett a Quaestor kötvényesek kártalanításáról, hogy értelmetlen és igazságtalan utólag felemelni a biztosítási összeget. A bankok vélhetően alacsonyabb betéti kamatot nyújtanak vagy a hitelek kamatát emelik majd meg, így áttételesen a nem vétkes szolgáltatók ügyfelei is viselik a kártalanítás terheit. Csányi Sándor jobban örülne, ha a bankadóból kerülne levonásra a kártalanítás miatt befizetett összeg, mivel éppen olyan extrém a Quaestor-ügy, mint amilyen extrém a bankadó. 57 milliárd forint körüli az az összeg, amit az OTP-nek rendkívüli tételként be kell fizetnie. Bíznak abban, hogy egy részét vagy egészét az állam átvállalja.

Csányi szerint az elmúlt években több olyan döntést is meghoztak Magyarországon, amelyek negatívan érintették a bankszektort, ilyen volt a bankadó vagy a végtörlesztés is. „Ettől nehezen tervezhető az életünk”- mondta.  Az látszik, hogy nem egyforma mércével mérnek a bankszektoron belül, „Az OTP megtámad minden olyan intézkedést, ami a bankszektor becsületes szereplőinek érdekeit sérti” – szögezte le.