[adrotate banner=”3″]

A budapesti OK. Központ inspirálta a középiskolások pénzügyi tudását elősegítő OTP READY Alapítványt, mely Szlovákiában egyedülálló tudást nyújt a középiskolásoknak.

Pozsonyban írta alá az együttműködési szerződést a diákok pénzügyi tudásának javításának érdekében Ing. Zita Zemkova, az OTP READY Alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke. Éppúgy mint itthon északi szomszédunknál sem jeleskednek a középiskolások a pénzügyi ismeretek terén. Ráadásul egy felmérés szerint a pedagógusok kétharmada számára is újdonságot jelent az ilyen jellegű témák oktatása.

A  most induló alapítvány – felhasználva a magyarországi tapasztalatokat – az idei tanévben már 2900 diák képzését tervezi. Mint Zita Zemkova elmondta ez úttörő lépés a szlovák bankok között is, hiszen a középiskolások pénzügyi edukációját eddig senki nem vállalta fel. Minden évfolyamra külön oktatási modul készül természetesen figyelembe véve az olyan sajátosságokat is, mint hogy Szlovákiában már euró a fizetőeszköz. „Minden egyes gondolatot, tudáselemet a diákjaink hétköznapjaihoz, saját élményeihez és tapasztalataihoz kötünk.” – mondta a szlovákiai alapítvány elnöke.

Ahogyan a budapesti OK. Központban, itt is alapvető módszer a szórakoztatva tanulás, az ismeretek személyes átadása, a legmodernebb audio-vizuális eszközökkel.

Vizi E. Szilveszter köszöntőjében emlékeztetett rá, hogy Pozsony nagyon fontos helyszíne a magyar tudományos gondolkodásnak, hiszen 1825-ben gróf Széchenyi István itt alapította meg a Tudományos Akadémiát. A két ország közötti jó kapcsolatok egyik jele, hogy a legnagyobb magyar lakossági bank is sikeresen működik Szlovákiában. Ezért is fontos a „pénzügyileg-gazdaságilag tudatosan gondolkozó fiatalok képzése”. Ez pedig egy sikeres élet alapja lehet.