Zakynthos a Jón-tenger szigeteinek legdélebbike. Csodás úti cél, lenyűgöző látványt biztosít például az az északi öblöcske rajta, melyet  csak a tengerről lehet megközelíteni. A puha homokú partszakasz itt hatalmas szklákkal zegélyezett, de nem csak a csodás természet és a táj teszi különlegessé ezt a helyet. Az öbölbe sodort a tenger egy régi hajóroncsot, amely azóta is ott fekszik, mintegy hívogatva a víz rejtélyes történetének szerelmeseit.

görögország

Persze nem csak a különleges öböl miatt éri meg felkeresni a szigetet. A kirándulni vágyók felkeresheti például a Kék Barlangot, ami egy egyedülálló természeti képződmény. Az Anafonitria nevű hegyi falu kolostora környékén pedig meghitt sétákat tehetnek az utazók.

A sziget mesés szépsége pedig nem csak napjainkban híres, már régen is sokakakt vonzott magához, köztük jelentős művészeket is. A festők például a tizenhetedik század környékén már híres iskolákat alapítottak itt, de egyes neves költők és zeneszerzők műveit is e mesés táj ihlette. Ugyanis Zakynthos buja, zöld sziget. Mindenütt olívaligeteket, szőlőültetvényeket, pinealigeteket találnak az ide látogatók, ameddig csak a szemük ellát.

Zakhyntos a gyönyörű természet és a pezsgő kultúra találkozását jelenti, így ideális úti cél mindazoknak, akik mesés tájakra, tengerparti hangulatra és tartalmas kikapcsolódásra vágynak. Vannak olyanok, akik már hónapokkal hamarabb szeretik megtervezni az utazásaikat, de sok kedvezményes ajánlatot találhatunk akkor, ha közvetlenül az utazás előtt foglalunk! A számtalan last minute ajánlatot találhatunk, a Hotel Eleana például már 335 euróért foglalhatunk nyaralást, egy teljes hétre!  További  kedvező lehetőségért érdemes felkeresni a Neckermann honlapját, mivel nem csak a főszezonban csábító úti cél a mesés görög sziget, a Neckermann pedig remek árakat kínál a szeptemberi utazásokhoz is.

További információk: www.neckermann.hu