Ki hinné, hogy a címben szereplő dolgok szorosan összefüggnek egymással? Pedig van kapcsolat, méghozzá nem más, mint egy népszerű úti cél. Megeshet persze az is, hogy erről az összefüggésről még az sem tud, aki járt már Korfun. Ismerjük meg alaposabban ezt a csodás szigetet!

korfuA legtöbben Korfuként ismerjük, de nem természetes, hogy így emlegetjük, ugyanis ennek a szigetnek nagyon sok neve volt már a története során. Korfunak például a velenceiek nevezték el. Az itt lakók viszont ma is Kerkyraként utalnak otthonukra. Ez pedig egy mitologikus elnevezés, a legenda szerint az egyik folyóisten lányát hívták így. Azt akivel a tengeristen, Poszeidon hát itt a szigeten, miutánatyjától megszöktette a leányt. Sőt, nem csak a sziget viseli a nimfa nevét, hanem a főváros is.

Az ide érkező turisták szívesen  keresik fel azt az Achilleon nevű települést, amely tulajdonképpen egyetlen kastélyból és a szomszédjában található néhány házból, szuvenírboltból és kávézóból áll. 1890-ben  Erzsébet királyné a szép, tengerre néző kilátása miatt vásárolta meg ezt a birtokot, majd neves olasz építészek terveztek ide egy neoklasszicista palotát és  német szobrászok görög mitológia hőseiről készíttetett művekkel díszítették a helyet. Sissi kedvenc mitológiai hőse Akhilleusz volt, így az elkészűt, csodásan díszített palotát róla nevezte el. Azonban a királyné nem sokáig mesés a kastélyt, hiszen 1898-ban anarchista merénylet áldozata lett. Halála után II. Vilmos császár vette meg a kastélyt, ezért  neki is külön emléktermet rendeztek be az épületben. Sissi szobra pedig a kertben látható, szinte majdnem tökéletesen visszaadva az uralkodó legendás szépségát, bár állítólag az alkotás ruhája nem lett az igazi, mert márványból nehezen tudták megformálni különleges öltözékét. Később a palota egy ideig kaszinó volt, ma múzeum.

Ha kíváncsi arra, milyen ma egy város, amit a múltban ennyi különböző nemzet és kultúra alakított és ami minden hatásból megőrzött valami a mai napig, foglaljon utazást most a csodás Korfura! A Neckermann számos kedvező lehetőséget kínál, akár 250 euróért isfoglalhat szállást egy teljes hétre!

További információk: www.neckermann.hu