Egy kaliforniai kutatás szerint minden ötödik villanyautós újra benzinest választ. -Írja az autonavigator.hu

Az elektromos autók birtoklására Kalifornia az egyik legjobb hely a világon. Ezért életszerű, hogy itt készüljön a tanulmány, amely szerint meglepően sokan térnek vissza a hagyományos járművekhez és a hagyományos erőforrásokhoz. Indoklásuk nem újdonság.

Scott Hardman és Gil Tal nevéhez fűződik az a friss tanulmány, amelyből kiderül: minden ötödik tulaj, aki 2012 és 2018 között benzinest vagy dízelt vett elektromos autója helyett. A kutatást az University os California Közlekedéstudományi Intézetével közösen végezték, és nagyon jól látható, hogy a hibrid autók 20%-a, az elektromos járművek felhasználóinak 18%-a választott belsőégésű motoros autót. Az semmi más, pusztán az infrastruktúra hiánya, nincs megfelelően kiépített töltőhálózat. Kalifornia számít a legelfogadóbb EV barát helynek a világon. Úgy gondolná az ember, hogy ott a töltőhálózat is ennek megfelelő, de ha itt is gyenge, akkor mi lehet máshol? Sokan szeretnék, ha a lakóhelyük közelében volna töltési lehetőség, de ez komoly beavatkozás nélkül nyilván nem kivitelezhető. A hálózatról szabvány konnektoron keresztül történő töltés lehetősége természetesen mindenhol adott, de az elektromos autóknál nagyon sok időt venne igénybe.

A hibrid és elektromos autók kulcskérdése marad tehát továbbra is a töltőhálózat fejlesztése. A tökéletes termék nem létezhet tökéletes infrastruktúra nélkül.