Elektromos töltők már a bejáratnál, fa alapanyagok – a luxushotel tényleg a modern követelmények igézetében született.

Az ötcsillag superior minősítésű balatonfüredi komplexum középpontjában a környezettudatosság mellett a bor és a wellness áll. Az ilyen szállodai beruházások lehetőséget teremtenek rra, hogy a Balaton egész évszakos úticél legyen – nyilatkozta a vilagszam.hu-nak Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró.

A szakember elmondta: a Hotel Vinifera a bor igézetében fogant, de a gasztronómia mellett mindazoknak tökéletes kikapcsolódást nyújt, akik pihenni, wellnessezni szeretnének. A Balaton ott van a közelben, csodálatos a panoráma a tihanyi apátságra jó pár szobából, de mindez illusztráció, hiszen el sem kell mozdulni a hotelből ahhoz, hogy valóban felhőtlen legyen a vakáció.

Önmagában is érdekes, hogy milyen modern a szállás. Ahogy megérkeztünk, rögtön láttuk, hogy elektromos töltőből is milyen sok áll a vendégek rendelkezésére, felkészültek arra, hogy sokan érkeznek elektromos járművel a helyszínre.

Itt még a Ritz világát idéző londiner segíti a parkolást. Öröm volt tapasztalni, hogy ez a fajta vendéglátás még a munkaerőhiány időszakában sem veszett ki, és van olyan hely, ahol tényleg a klasszikus értékek fogadják a vendégeket – mondta Kiss Róbert Richard.

A szálloda lelke a kétszintes wellness. Az alsó szinten a szaunavilág kapott helyet, a kötelező finn szaunával és infra szaunával, a jégkamrában pedig még a hó is esik, így különösen izgalmas a látvány is, nem csak az ott tartózkodás. Van pihenő szoba, kipróbálhatjuk a dizájnos hűtőmedencét, és sok mást is.

A felső szinten találunk egy olyan medencét, ahová csak a felnőttek mehetnek be, ha nyugalomra várnak, a gyerekek szintén külön medence részben lubickolhatnak. Mindenki használhatja ugyanakkor a beltéri, 33 fokos medencét és az ennél is melegebb, kisebb, üldögélős medencét, ami manapság vonzóbb sok magyar turistának.

Kívül szintén fűtött medencék várják a látgatókat, amik még a kora őszi időszakban is használhatók, de a menedzsment elmondása szerint télen is ki lehet majd ülni ide, és hasonló élményt lehet majd átélni, mint a Széchenyi fürdőben, annak is az aranykorában, amikor a hóesésben is lehetett sakkozgatni. Külön kiemelendő, hogy pazar gyermekjátszóház várja a kicsiket, ahol modern játékok garmadája lett ízlésesen elhelyezve a teremben. A kicsiknek bőven van lehetőségük játszani, függetlenül attól, hogy 2, 5 vagy akár 7 évesek.

A szállodához tartozik egy igényes, külső játszótér, de a szoba kártyával le lehet menni a nagyobb lakóépületekhez is, ahol egy nyitott konditerem is várja azokat, akik erősíteni szeretnének. Ez viszont teljesen más, mint amit megszokhattunk a nyilvános tereken, mert igényesebb, jobb gépek vannak. Ha valaki kondizni szeretne, a beltéri gymben is remek gépek vannak.

Mivel a szálloda neve Hotel Vinifera, a borszőlő latin elnevezéséből ered, így természetes, hogy sommelier kíséri a vendégeket, naponta több alkalommal is, bemutatni a borhűtő pazar kínálatát, amennyiben ezt igénylik a látogatók.

Este a főfogást szervírozzák, az előételeket, leveseket, desszerteket pedig svédasztalról lehet választani, így egyszerre megmarad az előkelő hangulat és a választás élménye.

A szobák belső elrendezése, a fürdőszobák kialakítása, a technikai és kommunikációs eszközök mind a legjobb minőségűek a jelenleg fellelhető kínálatból, így nem véletlenül lett 5 csillag superior a Hotel Vinifera minősítése.