Rekordot hozott a szeptember a turizmusban, a vidéki szálláshelyek közül több is rendkívül kiemelkedőt produkált.

A magyarországi vidéki turizmus felértékelődött, amit a számok is bizonyítanak, hiszen még a 2019-es rekordévet is megdöntötte 2023. A vidéki szálláshelyek vonzóak mind a belföldi, mind a külföldi turisták számára, és a szakmai elismerések sem maradnak el. A sárvári Spirit Hotel Termal Spa a világ egyik legrangosabb, luxusszállodáit díjazó World Luxury Hotel Awards-on több kategóriában is nyert. Erről Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas turisztikai szakújságíró számolt be az Kossuth Rádió adásában.

“Azt látom, hogy a vidék turizmusa nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, vannak kiemelkedő vidéki úticélok, szálláshelyek. Sárvár pár napja kapott Athénban egy nagyon komoly díjat, a Spirit Hotel a legjobb vidéki szálloda lett a világon. Ez egy óriási eredmény. Azt látjuk, hogy Sárvár is olyan hely, ahová a külföldi turisták is nagyobb számban mennek” – mondta a szakértő.

Az öt csillag superior besorolású Spirit Hotel Thermal Spa nem mindennapi elegáns környezetével és kivételes szolgáltatásaival vívta ki a nem kevesebb, mint hét rangos szakmai elismerést különböző kategóriákban, köztük a Global Spa of the Year (a világ legjobb spája) és a Luxury Country Hotel of the Year (a legjobb vidéki luxusszálloda) címeket.

A 220 szobával és lakosztállyal rendelkező hotel 2023-ban nagyszabású átalakításon esett át. Az öt különböző szobatípust eltérő színvilággal és stílusjegyekkel ruházták fel, hogy mindenki megtalálja a számára legotthonosabb és legkomfortosabb helyet az elvonulásra. A természetességet és nyugodt pihenést támogató enteriőrrel és az olyan fejlesztésekkel, mint a magas alvásminőséget, kényelmet és akár elektroszmog-mentességet is biztosító infrastruktúra, egyedülállóan személyes tereket alakítottak ki a vendégek számára.

A szállodához tartozó, tízezer négyzetméter alapterületű, 22 medencés fürdőkomplexum egyik különlegessége a Spirit 1054 méteres mélységből feltörő saját gyógyvize, amely nemzetközi szinten is egyedülálló módon vegyszermentesen, a maga természetességében kerül a medencékbe. Emellett 9 különböző szaunakabin és autentikus török hamam járul hozzá a feltöltődéshez, száznál is több gyógyászati, wellness- és szépészeti kezelés pedig a kellemes ellazuláshoz.