A Levegő Munkacsoport a CNN „Felhívás a Földért” („Call to Earth”) kezdeményezéséhez kapcsolódva rajzpályázatot indít általános iskolások számára. A gyerekek azt rajzolhatják le, hogy szerintük mit kellene tenni a tisztább, kevésbé szennyezett levegőért. A hírcsatorna a kezdeményezéssel környezetünk pusztításának súlyosságára és a megoldási lehetőségekre kívánja felhívni a figyelmet.

A CNN a megmozdulás keretein belül olyan programsorozatot indít, amelyben a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseivel foglalkozik. Különböző médiafelületeiken azokat a személyeket és civil szervezeteket ünneplik, akik elszántan küzdenek egy környezetbarát társadalom megteremtéséért.

A Levegő Munkacsoport a rajzpályázat során a gyermekektől olyan alkotásokat vár, amelyeken megmutatják, hogyan lehetne szerintük a levegőt tisztábbá tenni. Az egyszerűség és a fenntarthatóság jegyében az elkészült műveket beszkennelve vagy lefotózva várja. A 30 legjobb rajzot a közösségi média felületeiken közzéteszik, a meghirdetett kategóriák – alsó- és felső tagozatos – első három helyezettje pedig családi belépőt kap egy általuk választott magyarországi állatkertbe. A rajzokat 2021. november 9-én 14 óráig lehet beküldeni a levego@levego.hu címre.