Persze ez nem jelenti azt, hogy bármikor ne szedhetnénk össze a környezetünkben a szemetet. Az idén 9. alkalommal megrendezendő, az ország nagytakarításává kinövő rendezvényre még két napig lehet csatlakozni az ország több pontján.

Az ország apraja-nagyja, szinte minden kerülete, politikusok, celebek is csatlakoztak a programhoz. Önkéntesként és koordinátorként is lehet jelentkezni, feladatok pontos leírása itt.

A Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Tiszabői Tanoda is csatlakozott a programhoz, így szerda délután a Jelenlét program, a Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház és a FAGYI-s lányok részvételével több, mint százan gyűjtöttek szemetet és tették szebbé a Tisza-partot, és az intézmények környékét. „Ha összefogunk, kis dolgokkal is csodákra vagyunk képesek!”- szállt a gondolat és csatlakoztak  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” felhíváshoz. A csapatok több, mint 140 zsák szemetet gyűjtöttek össze, alig 1,5 óra alatt.

A Tiszabői Tanoda diákjai a héten Kék Bolygó projektjük keretén belül kihalt állatokról és elképzelt lényekről rajzoltak, filmeket néztek a Földről, majd madáretető készítésbe fognak.

A képeket a facebook oldalról származnak.