új, otthon komposztálható kávékapszuláit

Az áttörést jelentő, papíralapú, otthon komposztálható kapszula újabb megoldást kínál, hogy a vásárlók kompromisszumok nélkül élvezzék a fenntartható forrásból származó, kiváló minőségű kávé élményét. A Nespresso Original kávégépeihez kifejlesztett új kapszulák először Franciaországban és Svájcban lesznek kaphatók 2023 tavaszától.

Vevey, Svájc – A Nespresso 30 éve elkötelezte magát, hogy felelős módon nyújtson kimagasló kávéélményt fogyasztóinak. A vállalat ezt a célkitűzést új szintre emeli: bemutatja a papíralapú, otthon komposztálható kapszulákat.

Három év kutatás és fejlesztés után a Nespresso megalkotott egy otthon komposztálható, papíralapú kapszulát, amellyel az ízekben kötött kompromisszumok nélkül ugyanolyan magas minőségű kávé készíthető, amelyet a márkától korábban megszokhattunk. A fogyasztók egyre inkább igénylik a komposztálható csomagolásokat, és a becslések szerint ma már a franciák 45 százaléka egy vagy akár többféle biohulladékot is komposztál otthon.

Guillaume Le Cunff, a Nespresso vezérigazgatója: „A Nespresso-innováció fontos része a minőségi kávéélmény határainak feszegetése, és mióta idén B Corp™ vállalattá váltunk, minden eddiginél erősebb elkötelezettséggel dolgozunk azon, hogy vásárlóinknak egyre több fenntartható megoldást biztosítsunk. Örömmel mutatjuk be legelső papíralapú, otthon komposztálható kapszulánkat, amellyel kiegészítjük alumínium kapszuláink kínálatát; ez utóbbiak szintén újrahasznosíthatók, és 80 százalékban újrahasznosított alumínium felhasználásával készülnek. A papíralapú kapszula egy újabb fenntartható megoldás, minőségbeli kompromisszum nélkül.”

A kapszula számos szabadalmaztatott technológia felhasználásával készül; ilyen például a biopolimer-réteg a kapszula belsejében, ami megakadályozza a kávéőrlemény oxidációját.

Julia Lauricella, a Nestlé Rendszertechnológiai Központ vezetője: „A kávérendszerek terén szerzett 40 évnyi tapasztalatunkra támaszkodva a Nestlé Csomagolástudományi Intézetével közösen fejlesztettük ki ezt az otthon komposztálható, papíralapú kapszulát Nespresso Original kávégépeinkhez. Az új kapszula nemcsak hogy megfelel a Nespresso-vásárlók elvárásainak, hanem túl is szárnyalja azokat abban a tekintetben, ahogyan megőrzi a kávé aromáit és ízét. A nagy precizitású papírpép-formázó eljárást egy biológiailag lebomló réteg alkalmazásával egészítettük ki, ami megóvja kávénkat az oxidációtól a szállítás és a tárolás során, és a nagy nyomású kávégépeinkben történő kapszulahasználat közben is.”

A Nespresso kávészakértői négy új kávét is készítettek – köztük egy organikus kávét – a Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programból származó kávéból, kifejezetten úgy kialakítva a kávékeverékeket, hogy azok tökéletes összhangban működjenek az új papíralapú kapszulákkal.

Az új kapszulákat azok számára fejlesztették ki, akik szeretnének és tudnak is otthon komposztálni; az innováció kiszélesíti a fenntartható megoldások körét, amit alumíniumkapszuláival a Nespresso már megalapozott. Az alumínium végtelenül sokszor újrahasznosítható, és a kapszulák 80 százalékban újrahasznosított alumínium felhasználásával készülnek. Napjainkban a Nespresso már több mint 100 000 alumíniumkapszula-újrahasznosító gyűjtőpontot működtet 70 országban, amelyek a fogyasztók közel 90 százaléka számára kényelmesen elérhetők.

Az új termék otthoni és ipari komposztálhatóságát egy nemzetközi testület, a TÜV Austria tanúsítványa igazolja. Egyes országokban – mint például Franciaországban, ahol a Nespresso elsőként vezeti be új termékkínálatát – ezek a kapszulák a közösségi biohulladék-gyűjtőkben is elhelyezhetők.

A fenntartható csomagolási megoldások globális szolgáltatója, a Huhtamaki is közreműködött az új papíralapú kapszulák kifejlesztésében.

Charles Héaulmé, a Huhtamaki vezérigazgatója: „Nagy öröm számunkra, hogy a Nespresso partnerei lehetünk az otthon komposztálható, papíralapú kapszulák elkészítésében. Ez egy igazi áttörést jelentő innováció, amelynek fontos eleme, hogy a farostokból, vagyis természetes, megújuló anyagból készült papírpépet precíziós technológiánk segítségével préseljük kávékapszulává, újabb fenntartható alternatívát kínálva ezzel a Nespresso-rajongóknak.”

A Nespresso mindent megtesz azért, hogy népszerűsítse a fogyasztók körében a kapszulák komposztálását, illetve hogy a közösségi organikushulladék- és biohulladék-gyűjtőrendszerek is befogadják ezeket a kávékapszulákat. Franciaországban a Nespresso megalapította a közösségi intézményeket, vállalatokat, civil szervezeteket és az újrahasznosító rendszerek üzemeltetőit tömörítő Komposztálók Szövetségét (Union des Acteurs du Compostable – UAC), hogy támogassa az olyan megoldások megvalósítását, amelyek elősegítik a biohulladék válogatásának hatékonyságát, és felhívják a fogyasztók figyelmét a komposztálás fontosságára.

A vállalat először Franciaországban és Svájcban vezeti be tesztjelleggel a Nespresso Original rendszerhez tervezett új termékcsaládot, ami egy éven belül több európai országban is elérhető lesz.