A világon megtermelt élelmiszerek 1/3-át nem eszi meg senki, ami súlyos probléma mind a gazdasági, mind a társadalmi, mind a környezeti fenntarthatóság szempontjából. Magyarország „részesedése” az ételpazarlásból 1,8 millió tonna kidobott élelmiszer évente, ami 65-66 kilogramm élelmiszer-hulladékot jelent fejenként. A Munch és a GreenGo most egy különleges kampány segítségével szeretné felhívni a figyelmet erre a globális problémára.

Június 28-tól kezdődően ugyanis Munch meglepetéscsomagot találhatnak a GreenGo autókban a szerencsés felhasználók, amellyel 40-70%-os kedvezménnyel muncholhatnak országszerte. Így nem csak jó áron ehetnek jót, de aktívan tehetnek az ételpazarlás ellen is. Ezzel pedig mindenki nyer: a környezetről jelentős mennyiségű terhet veszünk le, a felhasználó spórol az egyre drágább élelmiszerárakon, a vendéglátóhely pedig gazdaságosabban és így fenntarthatóbban tud működni.

“A Munch célja, hogy az ételmentéssel csökkentse a környezeti terhelést, illetve segítse a vendéglátóhelyeket is, hogy a veszteség helyett extra bevételhez jussanak. A vásárlók pedig miközben egy jó ügynek lehetnek a részesei, kedvezményesen tudnak új helyeket felfedezni.” – mondta Wettstein Albert, a Munch társalapítója – “Ahogy a GreenGonál is fontos a közösség, úgy a Munch-nál is: a Facebook csoportjainkban, ahol több, mint 65 ezer ember vesz részt aktívan, a muncholók rendszeresen osztják meg a tapasztalataikat egymással. Ezenkívül a csomagok személyes átvétele is azt a célt szolgálja, hogy a mai rohanó és egyre inkább online térbe költöző világban újraértelmezzük a személyesség és a közösség erejét. Hiszen csak együtt, összefogva tudunk igazán nagy változásokat elérni.”

“A Munch törekvései egybevágnak a GreenGo célkitűzéseivel: mi a hazai autóforgalom visszaszorításán keresztül dolgozunk a környezetterhelés mérséklése érdekében.” – tette hozzá Ádám Boglárka, a GreenGo ügyvezetője. „Ezért kerestük meg a Munch csapatát a kampány ötletével: bízunk benne, hogy aki az élete egyik területén már tesz a fenntartható jövőért – például megosztott autóval közlekedik –, az más környezettudatos szokásokat is könnyebben épít be az életébe.”

A három éve létező Munch eddig közel 800.000 adag megmentett étellel közel 2000 tonna CO2-kibocsátást előzött meg; a közel 7 éves GreenGo pedig több mint 4100 tonna szén-dioxidtól mentesítette az ország levegőjét. Mindkét vállalat keresi a saját tevékenységén túlmutató jótékony eszközöket is: a Munch a Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve juttat ételt a rászorulóknak a MunCharity programon keresztül, a GreenGo pedig a Gurulj a fákért! program keretében eddig közel 7000 fa elültetését finanszírozta.