„A nők a mozgatórugói a környezet védelmének, a fenntarthatóságnak” – mondta egy interjúalanyom egykor. Jómagam a Földanyára gondoltam, és visszavezettem minden asszony otthonára, és elfogadtam, hogy ezt valóban otthonról hozzuk. Ezért jön belülről.

A gondoskodás, és a gondozás azonban a felgyorsult világunkban valahogy mégis átalakult, rossz irányt vett. A nagy rendszerváltás után hirtelen ránk tört a piac, és utánozva a nagy Nyugat hozta lehetőségeket, mindannyian mindent is akartunk, pazarlókká lettünk. Jött a tévéből, hogy „Nem baj, ha összeretkeled a nadrágod, anyád kimossa”, és halmokban ingyen öntötte ránk a nylonzacskót a nem madaras Tecso. És mi csak vásároltunk, csak vásároltunk, a szemét meg nőtt, és nőtt.

Mondván, amit én nem kaphattam meg, majd a gyerekemnek megadom, de nem neveltem rá, hogy azokra vigyázni kell. Már nem kellett karácsonyig várni a déligyümölcsre, és a Nike cipőt utánunk hajítják. Tudunk venni bármikor, bármit. Is. A szelfik miatt bárhová is elutazunk, még a természetbe is kimegyünk egy jó fotóért, de nem nézzük, hogy ott már előtte élt valaki, pedig nem a nyuszi ugrál át az úton, hanem az út került hirtelen az ő életterébe.

Nagyon szerencsés embernek érzem magam, mert a munkám során viszont elképesztő emberekkel ismerkedhetek meg, akik merik másként gondolni az őket körbevevő világot. Mernek szembesülni és szembesíteni, tanítani, alkotni, használni, és újrahasznosítani, mert szeretnének tenni valamit azért, hogy ne fulladjunk bele a hulladékba, így formálva környezetüket, hogy a bolygónk még sokáig a miénk maradhasson. Egyre inkább előtérbe kerül a zero waste, a fenntarthatóság, a körforgásos gazdaság. Ami egykor megvolt, csak elfelejtettük. Őket szeretném bemutatni, a mindennapi hőseinket, akik NŐK.

Hyaluron? – 6 litert!

Hallottam egy rendezvényen, amire mind felkaptuk a fejünket.

Ja, hogy hajra?!

– Is.

Elő a Pellissimával!

Egyik kedves „virágszálam a csokorból” egyszer azt vizionálta, hogy minden sikeres vállalkozás, mint az övé is, egy konyhaasztalról indul, Csillával is így történt. Jött a probléma, megoldást keresett rá, majd a megoldás szerelmesévé válva hitelesen adja tovább a lehetőséget. Jakab Csilla a pénzügyi szektorban dolgozott, amelynek következtében kis híján elvesztette a teljes hajkoronáját. A stressz olyan elképesztő mértékű hajhullást okozott nála, hogy kopaszodni kezdett a fejbőre. A maradék hajszálai pedig elvékonyodtak, hogy fényről már ne is álmodjon. Így került kapcsolatba a hajgyógyászattal, amire amíg nincs szükségünk, nem ismerjük, nem tudjuk mi az, hogy hajgyógyászat vagy trichológia. Csilla ezért belevágta a „nagy fejszéjét”, és egy innovatív megoldás, a Pellissima Hydropeel gyógynövényes terméke forradalmi áttörést hozott a fejbőr kezelésében.

Az egészséges, szép haj feltétele az egészséges fejbőr, és hozzá egészséges hajhagymák, hajtüszők. A betegségek, a stressz fejbőrünkön tüneteket okoznak (hajhullás, zsírosodás, korpásodás, psoriasis, stb). Ezekre a problémákra nyújthat választ a Pellissima Hydropeel termékcsalád, mely egyedülálló technológiával és természetes alapú készítmények segítségével tisztítják és gyógyítják a hajas fejbőrt, majd természetes hatóanyagú tápanyagot juttat a fejbőrbe. A kezelésnek köszönhetően a fejbőrünk egészséges, hajunk fényes, életerős lesz. Így visszatérhet a jó közérzetünk. De ne rohanjunk ennyire előre!

Csilla és a Pellissima Hydropeel csapata a fejbőrünk vizsgálatával rámutat a szervi problémáinkra. A lyukas fogunkat ugyan nem fogja betömni, de segíteni tud abban, ha kijavítottuk a hibát, visszanyerhessük az oroszlánsörényünket. Amikor hirtelen nagy hullásnak indul a hajunk, nem elég, ha sampont váltunk. Sajnos akkor sem, ha rögtön az első mosásnál feltűnik a változás. A változás érzése a természetes anyagoknak köszönhető, ami segít ugyan, de amíg az alapproblémát nem szüntetjük meg, addig a javuló tendencia csupán átmeneti lesz. Csilla azért slow fashion, mert nem 150 ezer terméket készít, hanem leszűkíti a problémákat, és valós megoldásokat keres. A „kencék” nem tartalmaznak szulfát vagy szulfit alapanyagokat, természetes anyagokból tartósító szer alkalmazása nélkül állítják elő a termékeit. A legújabb balzsam még fejlesztés alatt áll. Kizárólag laboratóriumban, állatok kihagyása nélkül tesztelik őket. A csomagolás többsége 1-es PVC-be történik, valamint üvegben, mert ez újrahasznosítható. A másik varázslat, miszerint kis dolgokban a legnagyobb, hiszen a termékeket koncentrálva töltik a csomagolásba, ami akár fél évre elegendő, így nincs szükség kéthetente új doboz sampont vásárolni, elég félévente egy termékcsalád.

A víz az alapja a Pellissima Hydropeel termékcsaládnak, hiszen mint minden táptalajnak, a fejbőrnek is az a legfontosabb eleme, így mikor a víz hiányzik a fejbőrünkből, hámlani kezd a bőrünk, korpás lesz a hajunk, de előfordul, hogy olyan problémákat tükröz a hajhullásunk, melynek nincs küllemi tünete. Ilyenkor mikrokamera segítségét kéri, és ezzel vizsgálja át a fejbőrünket, ahol például egy visszafordult hajnövekedés is az adott problémára utalhat, például emésztési gond, gyulladás, fertőzés stb. Először a fejbőrt, a táptalajt kell regenerálni, helyreállítani, ezután tud gyógyulni a haj szerkezete is. Mindenesetre, ha a hajunk hullani kezd, először gondoljuk át, milyen változások értek minket, például nagyobb stressz nyomása alá kerülünk, költözködünk, új munkahelyet váltunk, vagy hormonális változás is bekövetkezhetett, vagy egyéb életkörülményünkben léphet fel, amire a hajhullás válaszként reagál. Ezek mind-mind előidézhetik a jelenséget. Ha kitapintjuk a fejbőrünket, érezni fogjuk, hogy a veszteség hová koncentrálódik, majd megnézzük egy mikrokamera segítségével 200-400-szoros nagyításban, hogy a kiváltó ok nem lehet-e például bakteriális fertőzés. Vagyis mindig a probléma gyökerénél kell a megoldást keresni, ezért muszáj több lépcsővel hátul kutakodnunk ahhoz, hogy megtaláljuk az általad leélt problémát, és kezelni tudjuk.

MIÉRT FONTOS a keratin? Röviden, a haj rugalmasságáért és erősségéért felel. Ennél persze a válasz jóval hosszabb. A haj 97 %-a keratin, a maradék 3% pedig víz. Tehát a keratin, hajunk fő összetevője, annak rugalmasságáért és erősségéért felel. Az idő múlásával, a folyamatos káros anyagok bevitelével, és a fontos anyagok visszapótlásának elmaradásával testünk sok kulcsfontosságú anyagot veszít. Gondoljunk csak a vízre, ami ugyancsak testünk nagy részét alkotja, amit folyton pótolni kell, vagy az ásványi anyagokra, a vitaminokra, vagy a sokat hallott kollagénre, aminek „öregedése” (víztartalom vesztése) miatt ernyedünk, ráncosodunk, még az öregkori látásromlásért is ez felelős.

Ha kevés a keratin fehérje a szervezetben, a hajszálak elvékonyodnak. Az elvékonyodott hajszál sérülékeny, könnyen töredezni kezd. A haj szép fényét pedig a kénnek köszönheti, (diszulfid hidak a keratin aminosavai között, kéntartalmú aminosavak).

De mi is az a Pellissima Hydropeel?

Trichológus kollégáink és a hydropeel technológia segítségével, szerencsés esetben, akár pár hét alatt tünetmentes állapotot érhetünk el!

A készülék szabályozható nyomással, maximum 7 bar kibocsátására képes. A fejbőrön felhalmozódott kóros elváltozások eltávolításában is megoldást nyújt, mindössze 20-30 perc időtartam alatt. Eredményeként a fejbőrre felvitt hatóanyagok szinte maradéktalan felszívódását garantáljuk. Számos fejbőrproblémáknál jelentős a javulás mértéke, sokan akár évekig is küszködnek, például egy makacs pikkelysömör kezelésével.

Gyógyhatású összetett oldatok és egy különleges porlasztófej segítségével rendkívül nagy sebességű, nagyon finom cseppekre bontott sugárral feloldják, fellazítják a hámréteg felső sejtsorait. Ezzel együtt eltávolítják a lerakódásokat, illetve a nem kívánt rétegeket. A kezelőanyaggal előkészített, immáron nagy felszívóképességgel rendelkező bőrön elvégezhetik a probléma megoldásához megfelelő kezeléseket. Az eljárás nem avatkozik bele hátrányosan, hanem – épp ellenkezőleg – besegít a fejbőr normál működésébe. A megváltozott fejbőrstruktúra következtében a fiziológiai tényezők nagy mértékben javulnak.

Ilyen egyszerű. Figyeljük magunkat, óvjuk a hajunkat! Nem véletlenül hívják hajkoronának.

Folytatjuk kávéval….