Óriás, élő flipperjátékba vonták be a fogyatékos és ép gyermekeket a Margitszigeten. Az esemény résztvevői sokféle módon ismerhették meg a fogyatékkal élők világát.  A szervezők idén is újabb rekordkísérletre invitálták a részvevőket.

A Kézenfogva Alapítvány kalózhajónak álcázott kamionja nemrég Kecskeméten, most a budapesti Margitszigeten várta az érdeklődőket, több érdekes programmal. A jó hangulatú rendezvény során kincskeresőjátékban, óriás puzzle kirakásában, kerekesszékes akadálypályán és gyorsulási versenyen, érzékébresztő labirintusban, vakpinpongban, tandemezésben és nehezített streetball sportban tehették próbára magukat. Emellett betekintést nyújtottak a szervezők a siket emberek életébe, segítő kutyákkal barátkozhattak a gyerekek, és az OTP Esély Játék óriás társasjátékában is részt vehettek. A pályán a fogyatékkal élő és ép gyerekek különleges rekordot állítottak fel egy élő flipperjáték során.

Az eseményre 30 iskolából 1200 diák és kísérő pedagógus jelezte részvételét. Jelen volt Herczegh Anita, a Fogadd el, fogadj el! rendezvénysorozat fővédnöke, a köztársasági elnök felesége, valamint a megnyitón beszédet mondott Pordán Ákos, a Kézenfogva Alapítvány ügyvezetője, Dr. Tapolczai Gergely, országgyűlési képviselő, és Bocskai István, az OTP Bank Nyrt., Társadalmi Kapcsolatokért és Belső Kommunikációért felelős vezetője is.

Forrás: kozepsuli.hu