A Tájház udvaráról kiszűrődik a jazz. A házak között messzebb, a domb alján ott ring a Balaton vize. A pultban csopaki olaszrizlinget töltenek a poharadba, süt a nap, jó elvegyülni az utcai forgatagban. Este pedig minden eltelik zenével.

A Paloznaki Jazz és Bor Piknik a minőségi zene és a minőségi gasztronómia találkozásából született. Idén harmadik alkalommal rendezik meg a fesztivált a Balaton északi partjának egyik leghangulatosabb falujában. Két nap alatt két színpadon 15 országosan ismert jazz produkció ad koncertet. A 2014-es év kiemelt fellépői a DePhazz és a Mezzoforte, fellép a Djabe, Tompos Kátya, a Bin Jip, a Mrs. Columbo,  a Tárkány Művek, a Hajdu Klára Quartet, Manoya, Herczku Ágnes & Sinha Róbert, a Smárton trió és a Peet Project, valamint színpadra lépnek a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei.

A Paloznaki Jazz és Bor Piknik 2012-ben került először megrendezésre egy színpaddal, idén először két színpadon játszanak majd a zenekarok, a Microsoft Nagyszínpadon a sportpálya feletti domboldalon és a Homola Pincészet színpadán a Tájház udvarán. Napközben gyerekprogramok várják a családosokat, éjjel fényfestés borítja be Paloznak központi épületeit.

fenyfestes

A piknik hangulatot piknik kosarak és gasztro vásár biztosítja a paloznaki Homola Pincészet boraival és helyi termelők finomságaival. Takács Lajos, az Olimpia és a Laci!Pecsenye séfje vendégváró egytálételekkel készül a borok mellé, kaphatóak lesznek a Tekeresvölgyi Sajtműhely kézműves sajtjai, házi sonkák, füstölt lazac, kézműves fagylalt és egyéb finomságok is.

judy

Paloznak a Balaton északi partjának egy egyre többek által ismert ékszerdoboza, mely meg tudta őrizni falusi jellegét, hangulatos utcáit, érintetlenségét és építészeti értékeit, autentikus észak-balatoni faluképének megőrzéséért Hild díjjal jutalmazták. A Piknik alatt Paloznak kis utcái igazi színes, nyüzsgő kavalkáddá változnak, találkozó pont ez a Balaton és a jazz szerelmeseinek, a helyi kistermelőknek, nyaralóknak, az ittlakóknak egyaránt. Mindenhol szembejön egy ismerős arc, hűs a bor és táncra hív a zene – ilyenkor augusztus elején szerintünk nincs jobb hely a kikapcsolódásra.

A fesztivál házigazdája a Homola Pincészet, melynek Vinotékája egész nyáron üzemel a Tájház udvarán. A rendezvény társszervezője a Paloznaki Önkormányzat, A fesztiválon értékesített támogatói jegyek bevételével a szomszédos Felsőörsön működő Snétberger Központ munkáját segítik.

A rendezvényt a szervezők évről évre szeretnék továbbfejleszteni, a tervek szerint 2015-től újabb környékbeli települések bevonásával újabb programhelyszíneket nyitnak majd.

III. Paloznaki Jazz és Bor Piknik

2014 augusztus 8-9. Paloznak

www.jazzpiknik.hu

Jegyek elővételben megvásárolhatóak az ország ismert jegyirodáiban és online rendszerein.

Elővételben július 25-ig: fesztiválbérlet: 9000 Ft, napijegy (2 színpad): 5500 Ft, Homola Pincészet színpad (Tájház) napijegy – limitált példányszámban: 2500 Ft.

Július 25-től: fesztiválbérlet 10500 Ft, napijegy (2 színpad) 6500 Ft.

Jegy.hu:

http://www.jegy.hu/program/iiipaloznaki-jazz-es-bor-piknik-ket-napos-jegy-52123?srch=cGFsb3puYWt8M3wwfDB8MHwx

Ticketportal.hu

http://www.ticketportal.hu/event.aspx?ID=46497

Támogatóink: Microsoft, OTP Bank, Audi, Homola Pincészet, Paloznak Önkormányzata, Butlers

Médiapartereink: Marie Claire, Port.hu Fidelio, Szeretlek Magyarország, Funzine, WeLoveBalaton, Tizdolog.hu, Helikon Rádió, Méz Rádió, Északi Part