A F1 nem éppen a legkörnyezetbarátabb sportágak közé tartozik, magam sem emiatt szeretem, de a minap olyan dolog történt, amiről úgy gondoltam írnom kell.

Sebastian Vettel nem először kerül a figyelem középpontjába, ezúttal viszont korántsem silverstoni felejthető szereplésével vált a figyelem központjává. Vettel ugyanis előre meghirdette nyilvános portálain keresztül, hogy a futam után szemetet fog gyűjteni a lelátón, majd miután egy szerencsétlen kiesés követően kötelezettségeinek eleget téve lefutotta a kötelező köröket a médiával, orvossal, stb, ő átöltözött, majd a kormány után a szemetes zsákokért nyúlt és végigsétált a lelátón.

A szemeteszsákok pedig csak teltek, és teltek. Sok-sok zsák szemetet gyűjtött barátaival, akik videón közvetítették az eseményt.

Vettel azonban ezt a megnyilvánulást mondhatnánk, hogy a sikertelen futam miatt kezdte, és így akarta magára felhívni a figyelmet, de ezt gyorsan lehet cáfolni.

Vettel részéről ez nem az első ilyen eset volt. Korábban is megesett, hogy a kamerák előtt, újságíró kollégák előtt kezdett szemétszedésbe, csakhogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezésre, a természet védelmére, szeretetére.

Videó Vettel szemétszedéséről itt.

Borítókép: Alexander Lesnitsky képe a Pixabay -en.