Taiwan régóta kulcsfontosságú partnere a félvezető tervezés és gyártás globális ellátási láncának, jellemzően összeszereli a termékeket más vállalatok számára, hogy saját márkájuk alatt értékesítsék őket. De ezen az iparágon kívül számos saját termelésű tajvani vállalat termeli és forgalmazza világszerte saját termékeit. – Olvashatjuk a BBC.com oldalán

Egy ilyen hiperversenyképes iparágban hogyan maradhatnak ezek a vállalatok az IKT innováció élvonalában?

Dr. Tzi-Cker Chiueh, a tajvani Ipari Technológiai Kutatóintézet (ITRI) Információs és Kommunikációs Kutatólaboratóriumok alelnöke és főigazgatója szerint ez az IKT ökoszisztémával kapcsolatos. “A tajvani vállalatok hajlamosak klasztereket alkotni a különböző iparági alágazatok köré, lehetővé téve számukra az együttműködést és a lehetőségek gyors feltárását” – mondja.

    „Megtalálják a módokat a meglévő technológiák fejlesztésére és a gyártási hatékonyság javítására, lehetővé téve számukra, hogy globális versenyképessé váljanak az iteratív innováció gyorsaságának köszönhetően.”

Ennek ellenére ez az ökoszisztéma az emberekre támaszkodik, és Tajvan vonzódása a gyártáshoz és a vállalkozói szellemhez is elengedhetetlen, mondja Chiueh. „A mi kultúránkban mindenkinek van motivációja arra, hogy irányítsa saját sorsát” – mondja Chiueh. „Élvezzük a gyártási folyamatok fejlesztését is, nem csak az IKT, hanem mindenféle dolog tekintetében. Ez a szellem Tajvan egyedi vonása. Enélkül nem hiszem, hogy a tajvani IKT -ipar olyan sikeres lenne, mint ma. ”

Taiwan: Az intelligens technika jövője – Tajvan és az IKT innováció élvonalbeli – Tajvan

Taiwani innováció

Minden évben a leginnovatívabb tajvani vállalatokat és termékeiket ünneplik a Taiwan Excellence Awards díjátadón, bemutatva a legújabb technológiákat, amelyek alakítják életmódunkat és munkánkat.

A 2021-es nyertesek egyike, az EDIMAX díjat kapott a WP-4500K 4K vezeték nélküli vetítőrendszerével, amely egy könnyen használható kivetítő, amelyet elsősorban üzleti vagy oktatási környezetekhez terveztek. Négy osztott képernyő üzemmóddal rendelkezik, és akár 32 csatlakoztatott eszközt is képes befogadni nagysebességű 5G WIFI használatával.

„Miközben világszerte jelen vagyunk, irodáink vannak Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában, munkatársaink 70% -a kutatásban és fejlesztésben dolgozik, ami lehetővé teszi számunkra, hogy élvonalbeli termékeket hozzunk létre az ügyfelek igényeinek megfelelően”-mondja Albert Chang, vezető igazgató az EDIMAX -on.

Az LWO egy másik vállalat, amely elnyerte a tajvani kiválósági díjat a legmodernebb digitális termék vitrinje miatt. A tok átlátszó digitális érintőképernyő mögött jeleníti meg a termékeket, a reklámképeket és a termékinformációkat az átlátszó érintőképernyőn, hang kíséretében, a fizikai és digitális vizuális elemek szemet gyönyörködtető kombinációját biztosítva a fogyasztók számára.

Ron Kuo, az LWO elnöke szerint: „Amikor 2009 -ben elindítottuk a céget, szándékosan úgy döntöttünk, hogy belépünk az átlátszó LCD -termékek piacára, hogy elkerüljük a versenyt és új innovációkat hozzunk létre. Az informatika, az LCD és az adatkommunikáció multidiszciplináris szakértőiből álló csapatunk olyan speciális alkalmazásokra összpontosít, mint például a termékreklám, a turisztikai információ és az egészségfejlesztés, és ez a specializáció tesz minket azzá, akik vagyunk. ”

A 2021-es tajvani kiválósági díj másik címzettje a PLANET Technology Corporation, amely IP-alapú hálózati megoldások széles skáláját állítja elő, amelyeket több mint 140 országban terjesztenek. Elnyerte a díjat a legújabb 24 portos 802.3bt PoE hálózati kapcsolójával, amely két, gyorsan cserélhető redundáns tápegységgel van felszerelve, akár 2280 W-ig. Az intelligens városi infrastruktúra támogatására tervezték, mint például az intelligens épületek, a világítás vagy a megfigyelés, amelyek folyamatos működést igényelnek.

IKT innováció – PLANET

A kapcsoló hátoldalán a gyorsan cserélhető tápegység modulok láthatók.

„A PLANET -nek erős és tapasztalt K + F csapata van, és évente nagyjából két -három szabadalmat szerzünk” – mondja Banks Chen, a PLANET regionális igazgatója. „Követjük „ 3R stratégia ”vállalati filozófiánkat, hogy a megfelelő termékeket a megfelelő időben juttassuk el a piacra megfelelő áron.”

Taiwan és az innováció jövője

Az IKT -ban a változás az egyetlen állandó, tehát mit jelent ez Tajvan jövőjét illetően az IKT -innováció központjaként? Chiueh szerint a legújabb technológiáktól függetlenül, legyen szó a dolgok internetéről, a mesterséges intelligenciáról vagy a kvantumszámításról, a tajvani vállalatok továbbra is jó helyzetben lesznek a globális piac kiszolgálására. „Bármi legyen is a technológia, a vállalatoknak továbbra is szükségük lesz innovatív vagy új generációs processzorokra, amelyek optimalizálva vannak bizonyos algoritmusok végrehajtására. És itt jönnek a tajvani vállalatok erősségei, hogy megtalálják a gyártási folyamat optimalizálásának módjait, később pedig a klaszterek új, a technológiából származó innovatív termékeket dobjanak piacra. ”

Tehát bár a taiwani vállalatok nem az új technológiák ötletgazdái, piacra jutásuk gyorsasága és az iteratív innováció stratégiai előny, amely lehetővé teszi számukra, hogy saját rést alakítsanak ki – mondja Chiueh. „Szeretjük azt gondolni, hogy a tajvani vállalatok a nulláról az egyre irányítják a technológiákat, nem pedig nulláról egyre, és új innovatív termékeket hoznak létre a globális piac kiszolgálására.”