Ez a nap is elérkezni látszik!

Az Európai Parlament általános ügyekkel foglalkozó tanácsa 2019-es rendelete alapján a Magyar Kormány betiltja az egyszerhasználatos műanyagokat. Az új szabályok szerint július 1-től tilos olyan műanyagot használni, amelyek alternatív termékekkel pótolhatóak, mint például a fültisztító pálcika, evőeszköz (villa, kés, kanál, evőpálcika).

A tányér, szívószál, italkeverő pálcika, léggömbökhöz – kivéve az ipari vagy más foglalkozásszerű felhasználásra szánt ballonokat, valamint a fogyasztók számára nem értékesített alkalmazásokat – rögzítendő és azokat tartó pálca, beleértve a léggömböt a pálcához rögzítő szerkezetet, expandált polisztirolból készült ételtároló edény, azaz ételtartó, különösen doboz tetővel vagy anélkül.

Fotó: TM-Horeca.hu

Amelyek olyan étel tárolására szolgál, amely azonnal fogyasztható helyben vagy elvitelre; fogyasztása általában az edényből történik; készételként fogyasztható, azaz további elkészítést, különösen főzést, forralást vagy melegítést nem igényel, beleértve különösen a gyorsételekhez, vagy egyéb készételekhez használt ételtároló edényt, kivéve az italtárolót, tányért és tasakot, valamint az ételt tartalmazó csomagolást). Mehet a levesbe az expandált polisztirolból készült italtároló, beleértve a kupakját és a fedelét is. És eltűnik az expandált polisztirolból készült italtartó pohár, beleértve annak tetejét és fedelét is!

Az étteremláncok még felélhetik a már meglévőket is.

Viszlát lufi!