A huszonöt éves Juventus Rádió csapata június 13.-án a Sugár parkolójába hívja  különleges programjaival a hallgatókat. Az egész napos élő program nemcsak a zenéről, a játékokról szól. A vállalkozó kedvű amatőr divattervezők igazi meglepetésként háztartási hulladékból varázsolnak divatbemutatót a színpadra.

_MG_0077_1

Vajon gondolt-e Gabbana vagy Versace arra, hogy a következő kreációját szemétből tervezze? Valószinűleg nem, de aki pénteken kilátogat az Örs Vezér terére, biztosan meglepődik majd, hiszen a lányok a kifutón már sokkal kreatívabbak, ha divatról van szó. Öltözködni szinte mindenből lehet, akár szelektív háztartási hulladékból is. Alapanyagban biztosan nem lesz hiány, hiszen saját lakásunkban termeljük a szemetünk nagy részét.

Idén már otthon gyűjthetjük szelektíven kék és sárga gyűjtő edényekbe a saját magunk által gyártott műanyag, papír, fém és egyéb hulladékot, hiszen Budapesten az FKF Zrt. nagy sikerrel vezeti be 2014-ben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerét. Ez a szemét nemcsak újrahasznosítható, de sokak számára kreatív gondolatokat jelentő alapanyag. Akik azt gondolják, hogy mindez csak játék, azok biztosan eltátják a szájukat, amikor üres tejesflakonból estélyi, a régi telefonkönyvből koktélruha, vagy használt számítógép alkatrészekből valódi bikini lép a pódiumra.

A program nem első alkalommal hívja divatos kalandra a környezetvédelem és a különleges divat rajongóit. A Tiszta Városok rendezvénysorozat keretében sokszáz fiatal tervező mutathatta be a hulladékok újrahasznosításának nem hagyományos módját itthon és a környező országokban.

A kreációknak csak a fantázia szab határt, a szórakozás és a tiszta környezet pedig tervezőnek és nézőnek biztosan garantált.