Különleges és egyedi divatbemutatóban volt része azoknak, akik pénteken kilátogattak a Récsei Center elé. A Juventus Rádió születésnapi road showja keretében olyan ruhákat mutattak be, amit középiskolás tervezők álmodtak meg, méghozzá nem is akármilyen anyagokból.

A szelektív hulladékgyűjtés jegyében ugyanis papírhulladékból, szemeteszsákból, műanyag zacskókból, szúnyoghálókból alkottak meg elképesztő darabokat. A háztartásokban keletkező hulladék Budapesten ugyanis most már egyre több helyen kényelmesen is szelektálható otthon. Az FKF Zrt. által idén év végéig egész Budapesten működik majd az ingyenesen házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer. A különleges show többek között az új rendszerre is felhívta a figyelmet.

IMG_0379_1 IMG_0373_1

A környezettudatos szemléletmód elterjesztése különösen fontos a mai fiatalok körében, hiszen bolygónk jövője nagyrészt rajtuk múlik, ezért is kértek fel a szervezők a Tiszta Városok mozgalom keretében fiatal középiskolásokat, hogy fantáziájukra bízva tervezzenek hordható ruhaneműket. A divatshow előtt egy fotókiállítás keretében is megtekinthették az érdeklődők azt, hogy a fiatalok fantáziájukat megmozgatva milyen fantasztikus ruhadarabokat alkottak már a mozgalom keretében, melyből ízelítőt kaphattak ezen a délután a Récsei Center látogatói is.

IMG_0337_1A show részeként kidobásra ítélt farmerokból készült és újrahasznosított ruhaneműket is bemutattak a modellek, melyek a Réthy Fashion kreációi. Ezek lényege, hogy az újrahasznosított farmerből készített ruhadarabok tökéletesen illeszkednek a divatra érzékeny hölgyek hétköznapi és üzleti ruhatárába.